Meistro knyga

JAPONŲ VIRTUVĖ

ONIGIRI ARBA JAPONIŠKI RYŽIŲ RUTULIUKAI

Ryžiai japonams yra tai, kas Europos gyventojams yra duona. Nenuostabu, kad Vyšnių žydėjimo šalyje iš ryžių gaminami net… sumuštiniai. Onigiri tai įdaryti ryžių rutuliukai, kuriuos japonų motinos ruošia savo vaikams į mokyklą, o keliautojai pasiima į kelionę kaip praktišką ir maistingą užkandį.

Skaityti daugiau >

JAPONIŠKI GYOZA KOLDŪNAI – 5 PAPRASTI ŽINGSNIAI

Kaip pagaminti koldūnus neiškočiojant tešlos į milžinišką blyną? Nors nė viena lietuvių šeimininkė neįsivaizduoja, kad koldūnus būtų galima gaminti kitaip, japonai turi savo receptą. Sužinokite, kuo japoniški gyoza koldūnai skiriasi nuo lietuviškų ir 5 paprastus žingsnius, kaip juos paruošti.

Skaityti daugiau >

KAIP TAISYKLINGAI VALGYTI LAZDELĖMIS?

Žmonės iš viso pasaulio pamėgo japonų virtuvę. Sušis, ramenas ar udon, taip pat daugelis kitų japoniškų skanėstų nuolat įtraukiami į Europos restoranų valgiaraščius. Japonijos kultūra ir virtuvė taip pat rado daug pasekėjų Lietuvoje. Tačiau kalbant apie pačią valgymo techniką, daugelis iš mūsų nežino, kaip valgyti japonišką maistą.

Skaityti daugiau >

RAMENAS – TRADICINĖ JAPONŲ SRIUBA

Kiekvienas iš mūsų gali akimirkai persikelti į rytietišką erdvę tolimose šalyse. Kad ir per originalius patiekalus, kurių skonis priartina mus prie tos vietos tradicijų ir atmosferos. Vienas iš tokių patiekalų yra tradicinė japoniška rameno sriuba.

Skaityti daugiau >

6 ŽINGSNIAI, KAIP PARUOŠTI TEMPURĄ

Japonų virtuvė pasižymi daugybe savitų, skanių patiekalų, kurie skiriasi nuo tradicinės Europos virtuvės. Sušis, makaronai, jūros gėrybės ir žuvis – tai tik keletas patiekalų, kuriuos pamėgo japoniško maisto gerbėjai visame pasaulyje. Tempura taip pat sparčiai populiarėja. Kaip ją paruošti namuose?

Skaityti daugiau >

VASABIS ARBA JAPONIŠKI KRIENAI

Žalsvos spalvos pasta, kurią japoniškos virtuvės mėgėjai neabejotinai sieja su sušiais, yra itin aštrūs wasabi krienai, žinomi jau šimtmečius. Vienas brangiausių ir aštriausių prieskonių pasaulyje pasižymi ne tik unikaliu skoniu, bet ir daugybe sveikatai naudingų savybių. Sužinokite, ką slepia žalias japoniškas šakniastiebis, ir išsiaiškinkite jo panaudojimo būdus – ne tik virtuvėje.

Skaityti daugiau >

KAIP PASIGAMINTI JAPONIŠKUS UDON MAKARONUS?

Nors japonų virtuvė mums daugiausia asocijuojasi su ryžiais ir įvairiomis sušių rūšimis, azijietiški makaronai yra ne mažiau svarbi japonų valgiaraščio dalis. Vienas iš jų – udon, patiekiamas sriubose arba su aromatingais padažais ir daržovėmis.

Skaityti daugiau >

KAIP PARUOŠTI RYŽIUS SUŠIUI?

Sušis – vienas iš išskirtiniausių ir itin populiarių japonų virtuvės patiekalų. Šis patiekalas, kurį sudaro žalia žuvis, daržovės, presuoti dumbliai ir tam tikros rūšies ryžiai, užkariavo viso pasaulio gurmanų širdis. Kokiomis savybėmis pasižymi sušių ryžiai ir kuo jie skiriasi nuo klasikinių?

Skaityti daugiau >